Verrukkelijke Wetenschap

Verrukkelijke Wetenschap

Daan & Merlijn Schneiders / Corti Media

Verrukkelijke Wetenschap is een wekelijkse podcast gepresenteerd door Daan en Merlijn Schneiders (broer en zus!). Eindelijk een podcast voor iedereen die ooit een keer 'Waarom?!' heeft geroepen. Op een enthousiaste, geestige en vooral kundige wijze maken Daan en Merlijn de wetenschap voor iedereen interessant, relevant en begrijpelijk.

Zoals ze zelf zeggen: “De luisteraar moet na elke aflevering lachend iets hebben geleerd.”

Wiskundige en journalist Daan Schneiders kan met zijn enthousiasme en deskundigheid ieder wetenschappelijk onderwerp boeiend overbrengen. Zijn zus Merlijn is journalist en heeft, naast haar eindeloze nieuwsgierigheid, geen wetenschappelijke achtergrond. Het perfecte duo!

Elke week bespreken Daan en Merlijn een onderwerp met een expert. De wekelijkse gast vertelt duidelijk en begrijpelijk de relevantie van het onderwerp.

Luister naar de laatste aflevering:

In de eerste aflevering na onze winterstop praten we met fysicus Gideon Koekoek. Hij legt ons uit wat zwaartekracht is. Waarom valt iets naar de aarde? En wat zijn de mysterieuze zwaartekrachtgolven? De ruimte om ons heen blijkt gebogen te zijn en af en toe een beetje te trillen... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Vorige afleveringen

 • 35 - #34: Wat zijn zwaartekrachtgolven? 
  Thu, 26 Jan 2023
 • 34 - #33: Bestaat God? 
  Thu, 29 Dec 2022
 • 33 - #32: Waarom huilen we? 
  Thu, 22 Dec 2022
 • 32 - #31: Wanneer is de zon op? 
  Thu, 15 Dec 2022
 • 31 - #30: Is veroudering omkeerbaar? 
  Thu, 08 Dec 2022
Meer afleveringen weergeven

Meer Belgische wetenschap en geneeskundepodcasts

Meer internationale wetenschap en geneeskundepodcasts

Kies een categorie