Wijzevrouw

Wijzevrouw

Selkie

Eens je als vrouw de veertig voorbij bent, drijft de menopauze als een donkere wolk boven je uit. Straks dreigt uitdroging en verminderd libido en ben je zo’n beetje afgeschreven. Maar dat kan toch niet het volledige plaatje zijn? Is die fameuze overgang ook geen transformatie naar een opwindende nieuwe fase? Eva De Groote en Isabel De Waele menstrueren nog maar komen in de buurt van de gevreesde overgang. Op zoek naar antwoorden trekken ze onder andere naar een gynaecoloog, een herborist, een energetisch werker en een seksshop. Onderweg documenteren ze hun eigen verwonderingen.

Categorieën: Gezondheid

Luister naar de laatste aflevering:

In deze aflevering ontmoeten we de Litouwse kunstenaar Rasa Alksnyte die een bijzonder project heeft lopen in een woonzorgcentrum in Brussel, komen Barbara Raes en Kathleen Melis op bezoek om het te hebben over overgangsrituelen, en vragen we Agnes Pauwels de kleren van het lijf: zij heeft al twintig menopauzejaren op de teller staan en deelt een paar verrassende inzichten.

Wijzevrouw is een project van Selkie, de audiomakerij van Ruben Nachtergaele en Eva De Groote ism Isabel De Waele, en kwam tot stand met de steun van Vlaams Audiovisueel Fonds en Helan Ziekenfonds. Dank aan iedereen die steunde via Crowdfunding Gent.

Enthousiast over deze podcast? Steun Selkie zodat ze nieuwe projecten op de rails kunnen zetten: www.selkie.be

--- Send in a voice message: https://anchor.fm/wijzevrouw/message

Vorige afleveringen

 • 7 - Aflevering 6: Zusterschap 
  Thu, 08 Dec 2022
 • 6 - Aflevering 5: Let’s talk about sex 
  Thu, 24 Nov 2022
 • 5 - Aflevering 4: Jij en ik 
  Thu, 10 Nov 2022
 • 4 - Aflevering 3: Wild en vrij 
  Fri, 04 Nov 2022
 • 3 - Aflevering 2: Waardevolle instrumenten 
  Thu, 27 Oct 2022
Meer afleveringen weergeven

Meer Belgische gezondheidpodcasts

Meer internationale gezondheidpodcasts

Kies een categorie