Kindgeluk | DE podcast voor gelukkig opvoeden met kindercoach Hermina Terpstra

Kindgeluk | DE podcast voor gelukkig opvoeden met kindercoach Hermina Terpstra

Hermina Terpstra

De Kindgeluk podcast is dé podcast voor optimaal gezinsgeluk: met meer rust, begrip, respect, harmonie, ontspanning en gezelligheid in huis. In deze podcast deelt Hermina Terpstra, kinder-, ouder- en opvoedcoach met een succesvolle praktijk in Friesland. In deze podcast deelt zij waardevolle inzichten en tips over opvoeden, het ouderschap en de ontwikkeling van kinderen zodat jij meer gezinsgeluk realiseert. Iedere ouder loopt wel eens tegen onzekerheden aan in de opvoeding. Een kind dat boos is, onzeker, angstig of verdrietig… Hoe ga je daar mee om? Wat is ondersteunend om te doen als ouder

Categorieën: Kinderen en familie

Luister naar de laatste aflevering:

Op vakantie gaan, de reis…

Op vakantie zijn, vakantievieren…

De zomervakantieperiode, kinderen 6 – 8 weken vrij van school…

Een heerlijk vooruitzicht, of toch ook niet?


Niet alles gaat in deze periode van een leien dakje. De structuur van school en sport valt weg. Andere oppas/opvang. Het is voor kinderen leuk EN voor veel kinderen ook wennen. Wennen aan anders. Andere structuur en een ritme dat anders is. Onder andere lastig voor kinderen die het schakelen tussen momenten en veranderingen lastig vinden. Hun houvast valt weg, gemis aan controle met als gevolg wellicht negatief gedrag want temperamentvolle kinderen hebben graag de controle. Ze willen over het algemeen graag ‘bepalen’ en weten wat ze te wachten staat.


Met je broer(tje)/zus(je) in de auto lang op de achterbank. Andere bedtijden, andere temperatuur, ander eten, wat is er niet anders op vakantie kun je beter zeggen? Kinderen kunnen dan lastig of negatief bedrag laten zien.  Misschien herken je dit wel van jouw zoon of dochter? Hoe dan ook…je wilt als ouder graag het beste voor je kind én je wilt er een onvergetelijk tijd van maken samen. Daarom heb ik iets tofs voor jou!

  
Zó zorg je voor een fijne vakantie(reis) én zomervakantieperiode met je kids, dát is de titel deze podcast die ik speciaal voor jou voor de vakantieperiode heb opgenomen zodat jij de antwoorden hebt op onderstaande vragen. 

👉🏻Wat kan ik doen zodat de reis een beetje soepeltjes verloopt zonder veel geruzie en gedoe op de achterbank? 

👉🏻Hoe zorg ik ervoor dat het op vakantie gezellig is?

👉🏻Wat kan ik doen zodat we die ‘lange’ zomervakantieperiode fijn doorkomen met alles wat er tijdelijk niet is (school/sport/vriendjes/vriendinnetjes die op vakantie zijn) en met dat wat er juist wel is (vrijheid/vervelen)?


Ik beloof je weer waardevolle inzichten, voorbeelden, concrete tips en praktische handvatten zodat jij daar met jouw zoon of dochter je voordeel mee kunt doen. Een toffe vakantie, dát gun ik jou en jouw gezin zo.  

 

Daarnaast verwijs ik in deze aflevering naar 2 relevante en voor jou interessante blogs: Deze worden in deze 8e aflevering inhoudelijk niet besproken (luister vooral wel alle waardevolle content), maar alle geschreven tips uit deze blogs wil ik wél met je delen:

Zorg goed voor jezelf: 9 voordelen op een rij voor jou en jouw kind: https://kindgeluk.com/9-voordelen-voor-jou-en-jouw-kind-als-jij-lieve-ouder-goed-voor-jezelf-zorgt/

15 spelletjestips voor onderweg, óók leuk voor thuis: https://kindgeluk.com/15-spelletjestips-voor-onderweg-naar-jullie-vakantiebestemming-en-ook-leuk-voor-thuis/

witregel

www.kindgeluk.com

Vorige afleveringen

 • 8 - #8 Zó zorg je voor een fijne vakantie(reis) én zomervakantieperiode met je kids 
  Tue, 11 Jul 2023
 • 7 - #7 Zó ontwikkel je veerkracht bij je kind en vergroot je de weerbaarheid. 
  Thu, 06 Apr 2023
 • 6 - #6 Een kind dat niet luistert, dramt, schreeuwt, ruzie zoekt etc. Wat moet je als ouder vooral wél doen zodat je rust, begrip en harmonie in huis krijgt? 
  Thu, 16 Mar 2023
 • 5 - #5 Zó help je verlegen/angstige kinderen  
  Wed, 25 Jan 2023
 • 4 - #4 Zó creëer je meer rust in de decembermaand 
  Sun, 11 Dec 2022
Meer afleveringen weergeven

Meer Belgische kinderen en familiepodcasts

Meer internationale kinderen en familiepodcasts

Kies een categorie