AD Voetbal podcast

AD Voetbal podcast

Algemeen Dagblad

Een podcast over het voetbal van het AD. Presentator Etienne Verhoeff praat met voetbalwatchers Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Johan Inan en Hugo Borst over de actualiteit.

Eredivisie, Champions League, Europa League, het laatste nieuws. Elke werkdag is de AD Voetbalpodcast te beluisteren via jouw favoriete podcastplatform. 

Categorieën: Nieuws en politiek

Luister naar de laatste aflevering:

Kunstgras, het spel van Ajax, de keeper van PSV, fans van Bayern en de Gouden Bal. Het zijn onderwerpen in een nieuwe AD Voetbaldpodcast. Aan de hand van vier stellingen neemt presentator Etienne Verhoeff met Sjoerd Mossou en Maarten Wijffels het voetbalweekend door. Ajax won en zag PSV en Feyenoord punten verspelen. Al ging het bij de Amsterdammers zonder Haller en Anthony niet makkelijk tegen Sparta. 'Wat er met Neres aan de hand is, is mij een raadsel', begint Mossou. 'Op papier heb je een goede vervanger voor Anthony, maar Neres maakt het al jaren niet waar. Het is gewoon een gevalletje grote strik eromheen. Als er een club komt en hij ook naar die club wil. En Danilo is gewoon een spits voor FC Twente.' Maarten Wijffels wil Danilho nog niet helemaal afschrijven. 'Danilo heeft weinig gespeeld en mist vertrouwen. Maar stel dat hij een paar wedstrijden meedoet, zou hij dan niet beter zijn dan hij nu lijkt. Is hij minder dan Dessers bij Feyenoord.' Moet er een nieuwe spits komen? Dat is het vervolg in de AD Voetbaldpodcast. Bij Ajax waren ze trouwens ook duidelijk over het kunstgras van Sparta. Erik ten Hag sprak van een 'vorm van competitievervalsing'. Mossou: 'Het is echt kunstras dat je op het c veld bij amateurclubs ziet. Zoveel clubs in de eredivisie zijn overgegaan naar echt gras en dan zou Sparta het niet kunnen? Ik snap de moeilijkheid met een trainingscomplex, maar we zijn een jaar verder. Van mij mogen Tadic en Ten Hag er nog dertig keer over zaniken.' Dan naar de concurrentie. Dessers scoorde een keer niet in de slotminuten voor Feyenoord en PSV verspeelde een zekere overwinning in Friesland. 'PSV had die wedstrijd gewoon met 1-0 moeten winnen', constateert Wijffels. 'Je moet als topclub niet steeds twee goals maken, omdat je een tegengoal kan krijgen.'  Mossou: 'Eigenlijk heeft PSV heeft laatste vier vijf jaar geen onomstreden eerste doelman gehad. Net als bij Oranje trouwens na Van der Sar. Het is toch opmerkelijk omdat ze bij PSV altijd goede keepers hebben gehad in het verleden.' Verder wordt er gesproken over de supporters die opstand kwamen bij Bayern Munchen tegen de shirtsponsoring van Qatar en bespreken ze de Gouden Bal verkiezing. 'Eigenlijk kan je met goed fatsoen niet op Messi hebben gestemd dit jaar', zegt Wijffels. 'Messi bij Paris Saint Germain is ronduit teleurstellend', voegt Mossou eraan toe. Wie wel de Gouden Bal zou verdienen hoor je in de AD Voetbaldpodcast. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

Vorige afleveringen

 • 266 - S4E80: 'PSV had die wedstrijd gewoon met 1-0 moeten winnen' 
  Sun, 28 Nov 2021
 • 265 - S4E79: ‘Het was zeker memorabel voor Feyenoord’ 
  Thu, 25 Nov 2021
 • 264 - S4E78: ‘Haller heeft die hoge transfersom wel waargemaakt’ 
  Wed, 24 Nov 2021
 • 263 - S4E77: 'Zo'n geërgerde reactie is Ten Hag ten voeten uit' 
  Tue, 23 Nov 2021
 • 262 - S4E76: 'Henk de Jong is blijkbaar wel een vakman' 
  Mon, 22 Nov 2021
Meer afleveringen weergeven

Meer Belgische nieuws en politiekpodcasts

Meer internationale nieuws en politiekpodcasts

Kies een categorie